Arama:

Type: Mesaj; Üyelerimiz: MeRaL

Arama: Arama işlemi Toplam 0,05 Saniye sürmüştür.

  1. Konu: Göç (mehcer) edebiyatı

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    835

    Göç (mehcer) edebiyatı

    Göç (mehcer) edebiyatı


    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]


    Dallı sosyal gelişim yolu geçmiş, rengarenk, metod ve konu yönünden zengin olan Azerbaycan edebiyatı...
  2. Konu: Ozan Abbas Tufarkanlı

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    795

    Ozan Abbas Tufarkanlı

    Ozan Abbas Tufarkanlı




    Ozan Abbas Tufarkanlı (XVI yüzyılın sonu-XVII yy)

    Şiirlerinde "Kul", "Şikeste", "Bikes" tehellüslerini çkullanan Abbas Tufarkanlı Güney Azerbaycan'da yaşayıp...
  3. Cevaplar
    1
    Görüntüleme
    4.230

    Zelimhan Yakup (1950) - şair.

    Zelimhan Yakup (1950) - şair.


    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]



    Çağdaş Azerbaycan şiirinin en parlak temsilcilerindendir.
    Onun şiirlerinde vata severlikten, büyük siyasi...
  4. Konu: Yoruldum anne

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    1
    Görüntüleme
    1.249

    Cevap: Yoruldum anne

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir] e&v=ObFC8Brh87c
  5. Konu: Yoruldum anne

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    1
    Görüntüleme
    1.249

    Yoruldum anne

    İçimde bir sızı var



    İçimde bir sızı var
    Göğsümde büyür anne
    Koskoca bir şehirde
    Yalnızım yine anne

    Kavgalardan, küslüklerden
  6. Konu: Üç Nokta

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    492
    Görüntüleme
    78.750

    Cevap: Üç Nokta

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  7. Konu: Dini Resimler

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    22
    Görüntüleme
    7.339

    Cevap: Dini Resimler

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  8. Konu: Resimli Günün Sözü

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    415
    Görüntüleme
    70.135

    Cevap: Resimli Günün Sözü

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  9. Cevaplar
    1
    Görüntüleme
    1.648

    Azerbaycan sovyet sosyalist cumhuriyeti’nin armalari

    Tarihi armalar




    Azerbaycan sovyet sosyalist cumhuriyeti’nin armalari

    28 Nisan 1920 tarihinde Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin çöküşünden sonra Azerbaycan Sosyal Şuralar Cumhuriyeti adı...
  10. Konu: Arma tarihi

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    715

    Arma tarihi

    Arma tarihi



    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]


    Çağdaş Devlet armasının yaranışı
    Çağdaş Devlet arması Azerbaycan Halk Cumhuriyeti döneminde yaratılmış arma projesinin belli...
  11. Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    901

    Azerbaycan cumhuriyeti devlet armasi

    Azerbaycan cumhuriyeti devlet armasi




    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  12. Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    826

    Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Arması Hakkında

    Arma hakkında kanun




    Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Arması Hakkında
    Azerbaycan Cumhuriyetinin Anayasa Kanunu
    Azerbaycan Cumhuriyeti Millet Meclisi’nin kararına göre:
    1. Azerbaycan...
  13. Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    1.222

    Azerbaycan dilinin morfolojisi (Biçim Bilgisi)

    Azerbaycan dilinin morfolojisi (Biçim Bilgisi)


    Azerbaycan dilinin sözcük içeriği sözcüksel-dilbilgisel, morfolojik ve sentaks özelliklerine göre birkaç gruba - gramer bölümlerine ayrılır:...
  14. Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    963

    Azerbaycan dilinin kelime hazinesi (Sözlük Bilimi)

    Azerbaycan dilinin kelime hazinesi (Sözlük Bilimi)





    Türk dillerinden biri olan Azericenin kelime hazinesinin temelini Türk kökenli kelimeler oluşturur. Bunun yanı sıra bu dil Oğuz...
  15. Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    1.667

    Azerbaycan dilinin ses bilgisi

    Azerbaycan dilinin ses bilgisi



    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]



    Azerbaycan dilinde 9 ünlü ve 23 ünsüz fonem (26 ünsüz ses) bulunur. Ünlüler kalın ve ince,...
  16. Konu: Lehçe ve şiveler

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    855

    Lehçe ve şiveler

    Lehçe ve şiveler




    Çağdaş Azerbaycan dilinin lehçeleri ve ağızları

    Azerbaycan dilinin lehçe ve ağızlarının sınıflandırılması, genel olarak coğrafi bölgelere göre yapılmıştır: 1) Doğu...
  17. Cevaplar
    0
    Görüntüleme
    1.396

    Azerbaycan’da devlet bayramları ve özel günler

    Azerbaycan’da devlet bayramları ve özel günler



    Bayramlar:
    Yeni Yıl Bayramı -1 Ocak
    Dünya Kadınlar Günü - 8 Mart
    Nevruz bayramı - 20 Mart-21 Mart
    Cumhuriyet Günü - 28 Mayıs
    Milli Kurtuluş...
  18. Konu: Azerbaycan Kurabiyesi

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    1
    Görüntüleme
    1.252

    Cevap: Azerbaycan Kurabiyesi

    2 adet yumurta
    Yarım paket tereyağı
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı pudra şekeri
    Yarım paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı sarı kök
    1 fiske tuz
    Alabildiği kadar un
    İçi için:
    1 su...
  19. Konu: Azerbaycan Kurabiyesi

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    1
    Görüntüleme
    1.252

    Azerbaycan Kurabiyesi

    Azerbaycan Kurabiyesi




    Malzemeler
    2 su bardağı un
    1 su bardağı toz şeker
    2 su bardağı dövülmüş ceviz
    2 su bardağı dövülmüş fıstık
  20. Konu: Dini Resimler

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    22
    Görüntüleme
    7.339

    Cevap: Dini Resimler

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  21. Konu: Üç Nokta

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    492
    Görüntüleme
    78.750

    Cevap: Üç Nokta

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  22. Konu: Günün Sözü..

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    319
    Görüntüleme
    66.091

    Sabit: Cevap: Günün Sözü..

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  23. Cevaplar
    126
    Görüntüleme
    25.014

    Sabit: Cevap: Her Gün Bir Hadis Ekleyelim

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  24. Konu: GeYiK MuHaBBeTLeR

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    104
    Görüntüleme
    14.160

    Cevap: GeYiK MuHaBBeTLeR

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
  25. Konu: karalama tahtası..

    MeRaL tarafindan
    Cevaplar
    325
    Görüntüleme
    44.399

    Cevap: karalama tahtası..

    [Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir]
1 den 25e kadar. Toplam 225 Sayfa bulundu

Giriş

Giriş