Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler kansorejen madde içerdiğinden kesinlikle tüketilmemesi gerektiği belirtildi. Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Asan, uzun süreli olarak tüketilen küflü yiyeceklerin kişilerde karaciğerde sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti. Küflenmiş yiyecekleri tüketmenin sağlık açısından son derece zararlı olduğunu ifade eden Asan, şunları kaydetti: “Küflenmiş ekmekler ve çürümüş

Bu konu 1401 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Çürük Meyveler Kanser Yapabilir 1401 Reviews

    Konuyu değerlendir: Çürük Meyveler Kanser Yapabilir

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1401 kez incelendi.

  1. #1
    AyMaRaLCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    24.08.2008
    Mesajlar
    11.371
    Konular
    5172
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @AyMaRaLCaN

    Standart Çürük Meyveler Kanser Yapabilir

    Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler kansorejen madde içerdiğinden kesinlikle tüketilmemesi gerektiği belirtildi.


    Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Asan, uzun süreli olarak tüketilen küflü yiyeceklerin kişilerde karaciğerde sağlık sorunlarına yol açtığını belirtti.

    Küflenmiş yiyecekleri tüketmenin sağlık açısından son derece zararlı olduğunu ifade eden Asan, şunları kaydetti:
    “Küflenmiş ekmekler ve çürümüş meyveler kanserojen madde içerdiğinden kesinlikle tüketilmemelidir. Küflenmiş bir ekmeği tüketmek doğru değildir. Çünkü küflerin birçoğu mikotoksin (küf zehiri) denilen zehirler üretirler. Bu zehirlerin yapıları pişmeyle asla bozulmaz. Bu zehirler 360 derece sıcaklığa bile dayanma özelliğine sahip. Bu zehirler bir defa yemekle insana bir şey olmaz ama uzun süreli ve yüksek miktarda tüketildiği zaman karaciğerde sağlık sorunlarının oluşmasına neden olur. Zehirler doğal ortamlarında ürediği zaman bunların tüketilmesi doğru değildir. Pazardan alınan ve daha sonra evde küflenmeye başlayan meyve ve sebzelerin de aynı şekilde tüketilmesi doğru değildir. Bazen bu meyve ve sebzelerin küflü kısımları kesilip diğer tarafları tüketiliyor. Bu da son derece yanlış bir davranıştır.”

    Süpermarketlerde satılan küflü peynirler için böyle bir tehlikenin söz konusu olmadığını anlatan Asan, bu tür gıdaların genetik olarak zehir üretme yeteneklerinin alındığını söyledi


    Not Alintidir


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Çürük Meyveler Kanser Yapabilir

          Kategori: Alternatif Tıp Şifalı Bitkiler

          Konuyu Baslatan: AyMaRaLCaN

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1401

    Sinemde yanar dağlar bahçeler bağlar yetim
    Sensizken canım ağlar bensizken memleketim
    Özüme bir kez dokun gör nasıl birisiyim
    Aşka aşıkken bile memleket delisiyim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş