http://img.haberler.com/haber/289/balik-corbasi-tarifi-4438289_4135_300.jpg Malzemeler: ½ çay bardağı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 orta boy soğan 2 çorba kaşığı salça 1 tutam safran 1 küçük kereviz sapı 1 tutam tarhun

Bu konu 1385 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Balık Çorbası Tarifi 1385 Reviews

    Konuyu değerlendir: Balık Çorbası Tarifi

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1385 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart Balık Çorbası Tarifi


    Malzemeler:

    ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
    1 diş sarımsak
    1 orta boy soğan
    2 çorba kaşığı salça
    1 tutam safran
    1 küçük kereviz sapı
    1 tutam tarhun
    1 adet defne yaprağı
    1 kg. temizlenmiş değişik küçük balıklar (küpez, mezgit, izmarit, gümüş, kırlangıç yavruları)
    10 adet temizlenmiş kabuklu midye
    1 kg. beyaz etli iri balık filetosu

    Kişi başına 1 küçük dilim, zeytinyağında kızartılmış ve sarımsak sürülmüş ekmek
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    İkiye böldüğümüz sarımsakları ve ince ince kıydığımız soğanları 2 kaşık salçayla zeytinyağında 2 dakika kavuralım; 1,5 litre su ekleyelim; safran, tarhun, defne yaprağı ve kereviz sapını da katıp bir taşım kaynatalım. Küçük balıkları ve büyük balığın (balıkların) kafasını (kafalarını) karışımın içine atıp 45 dakika pişirelim. Daha sonra bunları ince bir süzgeçten ezerek başka bir tencereye geçirelim.

    Tuz, karabiber ekleyelim, iri dülger dülger parçalarını da katıp 5 dakika pişirelim. Sonra tencereye iskorpit parçalarını katalım, yine 5 dakika pişirdikten sonra kalan balıkların tümünü tencereye katalım, 5 dakika daha kaynatıp balıkları bir kevgirle kenara alalım.

    Midyeleri bu tencereye atalım, daha önce balıkları pişirdiğimiz suda içleri açılana kadar pişirelim. Kenara ayırdığımız diğer parçaları da tenceremize alalım, 2 dakika daha kısık ateşte pişirelim. Sarımsaklı ekmekle birlikte sıcak olarak servis yapalım.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Balık Çorbası Tarifi

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1385


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş