Səbzi qovurma Qoyun əti - 330q, baş soğan - 50q, ərinmiş yağ - 25q, abqora - 10q, və ya lumu turşusu - 0,3q, zəfəran - 0,1q, göyərti - 200q (ispanaq və turşəng - 50q, keşniş və şüyüd - 50q, kəvər - 50q, göy soğan - 50q) istiot, duz. Qoyun ətinin bud hissəsi əvvəlcə sümükdən ayrılır və 25-35 qramlıq tikələrə kəsilir. Ətə duz və istiot vurulub qızardılır. Sonra yağda qızardılmış soğan, zəfəran şirəsi, lumu turşusu və ya abqora ilə birlikdə öz buğunda bişirilir. Hazır olmasına 5 dəqiqə

Bu konu 1852 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Səbzi qovurma 1852 Reviews

    Konuyu değerlendir: Səbzi qovurma

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1852 kez incelendi.

  1. #1
    AyMaRaLCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    24.08.2008
    Mesajlar
    11.371
    Konular
    5172
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @AyMaRaLCaN

    Standart Səbzi qovurma

    Səbzi qovurma



    Qoyun əti - 330q, baş soğan - 50q, ərinmiş yağ - 25q, abqora - 10q, və ya lumu turşusu - 0,3q, zəfəran - 0,1q, göyərti - 200q (ispanaq və turşəng - 50q, keşniş və şüyüd - 50q, kəvər - 50q, göy soğan - 50q) istiot, duz.

    Qoyun ətinin bud hissəsi əvvəlcə sümükdən ayrılır və 25-35 qramlıq tikələrə kəsilir. Ətə duz və istiot vurulub qızardılır. Sonra yağda qızardılmış soğan, zəfəran şirəsi, lumu turşusu və ya abqora ilə birlikdə öz buğunda bişirilir. Hazır olmasına 5 dəqiqə qalmış doğranmış göyərti (ispanaq, turşəng, keşniş, şüyüd, kəvər, göy soğan) qatılır. Süfrəyə verdikdə yanına qatıq qoyulur.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Səbzi qovurma

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: AyMaRaLCaN

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1852

    Sinemde yanar dağlar bahçeler bağlar yetim
    Sensizken canım ağlar bensizken memleketim
    Özüme bir kez dokun gör nasıl birisiyim
    Aşka aşıkken bile memleket delisiyim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş