Kek Malzemeleri:
2 adet oda sıcaklığında yumurta ( hiç anlamamışımdır burada bahsedilen oda kimin odası... )
1 çay bardağı şeker ( toz lütfen. toz yok ise küp şekerde olur. nasıl olur? güzel olur. )
1 çay bardağı süt ( bizim çay bardakları ince belli ona göre.. )
3 çay bardağı elenmiş un ( dikkat! özellikle elenmeli. üşenmeyin eleyin inanın çok zevkli... )
1 paket kabartma tozu ( aslında bu ne içindi anlamadım. zira benim kekim hiç kabarmadı..)
Krema Malzemeleri:
2 subardağı süt ( buraya yazarken farkettim ben 2 çay bardağı süt kullanmışım. krema için değişen bişey olmamıştır umarım... )
1 adet yumurta ( oda sıcaklığında değil ama olabilir de.. )
2 yemek kaşığı un ( elemezseniz de olur ama elerseniz daha güzel olur ..)
2 yemek kaşığı şeker ( yemek kaşığı dediğim için toz diye belirtmeye gerek duymuyorum... )
1 çay kaşığı margarin ( bunu hiç anlamadım. bir çay kaşığı margarin koca bir kap krema için ne ifade edebilir ki )
1 paket vanilya ( işte bu en sevdiğim.. )
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın (evet aynen böyle söylüyordu. kar gibi olacak diye saatlerce çırpmayın boşuna olmuyor zaten. biraz kara benzediği zaman bırakın çırpmayı).
Daha sonra un, süt ve kabartma tozunu ekleyerek pürüssüz bir hamur oluşturun
Hamuru yuvarlak borcam veya kelepçeli kalıba dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin.
Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema malzemesini küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakın.
Pişen kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün ( ben soğumasını beklemedim. bişey olmadı elim yandı bi tek )
ve içine kremasını koyup kapağını kapatın ( kekin üstünü yani) sonrada pudra şekeri serpin.
İşte bu kadar. Afiyet olsun