http://i30.tinypic.com/34852mp.jpg GÜNÜN MENÜSÜ http://img181.imageshack.us/img181/2407/img3064iq4.jpg 1. Terbiyeli şehriye çorbası 2. Zeytinyağlı taze fasulye

Bu konu 1232 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
GÜNÜN MENÜSÜ 1232 Reviews

    Konuyu değerlendir: GÜNÜN MENÜSÜ

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1232 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    10.12.2009
    Mesajlar
    21.656
    Konular
    10831
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni GÜNÜN MENÜSÜ




    GÜNÜN MENÜSÜ




    1. Terbiyeli şehriye çorbası
    2. Zeytinyağlı taze fasulye
    3. Şehriyeli pilav
    4. Kayısı kompostosu


    1. Terbiyeli şehriye çorbası

    Malzemeler:
    - 2 Çorba kaşığı margarin
    - 8 Bardak et veya tavuk suyu
    - 3 Adet büyük boy domates
    - 1,5 Kahve fincanı tel şehriye
    - Yarım demet maydanoz
    - Tuz

    Terbiyesi İçin :
    - 2 Adet yumurta sarısı
    - 1 Adet limonun suyu
    - 2 Çorba kaşığı un
    - 2 Çorba kaşığı yoğurt


    Hazırlanışı:

    Bir tencereye margarini koyarak eritin.
    Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin.
    Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin.
    Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın.
    Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
    Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın.
    Yumurta sarılarını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın.
    Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin.
    Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin.
    Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın.
    Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.



    2. Zeytinyağlı taze fasulye

    Malzemeler:

    - 1 kg. taze fasülye
    - 3 domates
    - 3 soğan
    - 2 diş sarısmak
    - zeytinyağı
    - şeker
    - tuz
    - su


    Hazırlanışı:
    Soğanı ve domatesi yemeklik kesip bir kaba alın.Üzerine 2 diş sarımsak,tuz,toz şeker ilave edip elinizle ovun.
    Tencereye domatesli soğanlı karışımı alın.Üzerine taze fasulyeler ileve edip pişirin.


    3. Şehriyeli pilav

    Malzemeler:

    - 2 su bardağı pirinç
    - 3 su bardağı et suyu
    - 1 kahve fincanı arpa şehriye
    - 2 çorba kaşığı margarin
    - Tuz, karabiber


    Hazırlanışı:

    Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.

    Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.

    Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.



    4. Kayısı kompostosu

    Malzemeler:

    - 250 gr Kuru Kayısı
    - 6 Su Bardağı Su
    - 1 Su Bardağı Tozşeker


    Hazırlanışı:

    Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün. 6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin.
    Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.




    AFİYET OLSUN...


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: GÜNÜN MENÜSÜ

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1232


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş