GÜNÜN MENÜSÜ
1. Terbiyeli şehriye çorbası
2. Zeytinyağlı taze fasulye
3. Şehriyeli pilav
4. Kayısı kompostosu
1. Terbiyeli şehriye çorbası
Malzemeler:- 2 Çorba kaşığı margarin
- 8 Bardak et veya tavuk suyu
- 3 Adet büyük boy domates
- 1,5 Kahve fincanı tel şehriye
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Terbiyesi İçin :
- 2 Adet yumurta sarısı
- 1 Adet limonun suyu
- 2 Çorba kaşığı un
- 2 Çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Bir tencereye margarini koyarak eritin.
Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin.
Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın.
Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın.
Yumurta sarılarını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın.
Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin.
Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin.
Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın.
Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
2. Zeytinyağlı taze fasulye
Malzemeler:
- 1 kg. taze fasülye
- 3 domates
- 3 soğan
- 2 diş sarısmak
- zeytinyağı
- şeker
- tuz
- su
Hazırlanışı:
Soğanı ve domatesi yemeklik kesip bir kaba alın.Üzerine 2 diş sarımsak,tuz,toz şeker ilave edip elinizle ovun.
Tencereye domatesli soğanlı karışımı alın.Üzerine taze fasulyeler ileve edip pişirin.
3. Şehriyeli pilav
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı et suyu
- 1 kahve fincanı arpa şehriye
- 2 çorba kaşığı margarin
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.
Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.
Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
4. Kayısı kompostosu
Malzemeler:
- 250 gr Kuru Kayısı
- 6 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı Tozşeker
Hazırlanışı:
Kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün. 6 Su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin.
Şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN...