Yerkökü Aşı ( Yerli adı Hövüco Aşı-Keşir Aşı ) https://4.bp.blogspot.com/-eFBk5krXYWA/VdDVzgtPFrI/AAAAAAAAB9g/EE0hnsgyCjs/s640/11145163_1635122436768162_5054327066813922325_n.jpg

Bu konu 17 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Yerkökü Aşı ( Yerli adı Hövüco Aşı-Keşir Aşı ) 17 Reviews

    Konuyu değerlendir: Yerkökü Aşı ( Yerli adı Hövüco Aşı-Keşir Aşı )

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 17 kez incelendi.

  1. #1
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.08
    Mesajlar
    9.768
    Tecrübe Puanı
    100
    @Azeribalasi

    Standart Yerkökü Aşı ( Yerli adı Hövüco Aşı-Keşir Aşı )

    Yerkökü Aşı ( Yerli adı Hövüco Aşı-Keşir Aşı )









    Güney Azərbaycan Yeməklərindən


    Yerkökü Aşı ( Yerli adı Hövüco Aşı-Keşir Aşı)
    Bu aş Laləcin şəhərinə aid olan bir yeməkdir .


    Laləcin şəhəri -Həmədanın quzeyində yerləşən bir şəhərdir. Ortadoğu'da keramika və dulusçuluğun mərkəzi kimi tanınır. Laləcin xalqı çox sayıda bu məsləklə məşğuldur. Şəhər Həmədandan 20 km., Bahardan 9 km, məsafədə yerləşir və Güney Azərbaycan şəhəri sayılır.





    Lazım olanlar:


    100 qram çil lobiyə (lobya- barbunya fasulyesi),
    600-700 qram əzilmiş qurud (qurut-keş) ,
    300 qram yarma (bulgur)
    1 iri baş incə doğranmış soğan,
    2-3 dənə incə doğranmış yerkökü (havuç-keşir)
    yarım çay qaşığı sarıkök (zerdeçal)
    lazım olan qədər Duz və Ət suyu,


    Hazırlanması:







    İlk başda çil lobiyəni bir gün öncədən isladarıq. (gün içərisi suyu neçə seri dəyiştirməliyik)







    İslanmış çil lobiyəni, pişirərik.








    uyqun bir qazanda daha öncədən doğranmış soğanı yağda qızardıb, sarıkökü artırarıq.






    bu dönəmdə qızarılmış soğana,yarmanı (bulguru), yerkökünü (havuçü) və ət suyunuda artırıb, qaynadarıq, artırmalıyıq qaynamaya başladığında Ocağımızı vama ( az derece) ayarlarıq.







    Yarma (bulgur) və yerkökü (havuç) pişdikdən sonra pişmiş çil lobiyəni (lobya- barbunya fasulyesini) artırarıq. Bu aşın düyüsü(pirinçi) olmadığına görə, ləvinlərin luğablanması üçün yaxşı pişməsi lazımdır.










    Aş pişdikdən sonra, qurudu (qurut-keş) artırıb 10 dəqiqə qurudumuzun çürməməsi (kəsməsin) üçün yavaş-yavaş qarışdırırıq .


    Sinər olsun!




    *** Yeməyə duz tökərkən çox ehtiyatlı olmalıyıq, çünki qurudumuz duzlu ola bilər və yeməyi duzlu ed bilər***














    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Yerkökü Aşı ( Yerli adı Hövüco Aşı-Keşir Aşı )

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: Azeribalasi

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 17

    Dünyanin En Büyük Azeri Mp3 Arsivi. www.azeribalasi.com

Benzer Konular

  1. Yerli Azeri Halay
    Konu Sahibi Emine Forum Karışık Azeri Mp3
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 06.06.14, 13:39
  2. Yerli rəqs
    Konu Sahibi AyMaRaLCaN Forum Azerbaycan Halk Dansları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.01.13, 15:28
  3. Qədim yerli etnoslar
    Konu Sahibi AyMaRaLCaN Forum Azerbaycan Tarihi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.12.12, 23:51
  4. Qədim yerli etnoslar
    Konu Sahibi AyMaRaLCaN Forum Azerbaycan Tarihi
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.12.12, 17:41
  5. Yerli cebe 300 milyon TL
    Konu Sahibi ŞiMaL Forum Bilimsel ve Teknolojik Haberler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24.02.11, 01:54

Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş