Kullanıcı Tag Listesi

Erişte baklavası İyi çeşit buğday unu - 300 gr, yumurta 1 / 2 ad. Tuz - 3 g. İç için Badem-180 gr, şeker tozu - 180 gr, tarçın - 3 g. Şerbet için: şeker - 160 gr, bal - 40 gr. Tabakalar arasına sürmek için yağ - 40 gr, yüzeyine sürmek için yumurta. Hamur ve içlik şeker burada olduğu gibi hazırlanır. Gence baklavası gibi hazırlanır, fakat son üst hamur katmanı yerine erişte konur ve kare şeklinde doğranır. Erişte ev ortamında hazırlanan buğday nişastasından veya pirinç unundan Şeki

Bu konu 798 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Erişte baklavası 798 Reviews

    Konuyu değerlendir: Erişte baklavası

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 798 kez incelendi.

  1. #1
    AyMaRaLCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24.08.08
    Mesajlar
    11.494
    Konular
    5200
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    14
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @AyMaRaLCaN

    Standart Erişte baklavası

    Erişte baklavası


    İyi çeşit buğday unu - 300 gr, yumurta 1 / 2 ad. Tuz - 3 g. İç için Badem-180 gr, şeker tozu - 180 gr, tarçın - 3 g. Şerbet için: şeker - 160 gr, bal - 40 gr. Tabakalar arasına sürmek için yağ - 40 gr, yüzeyine sürmek için yumurta. Hamur ve içlik şeker burada olduğu gibi hazırlanır. Gence baklavası gibi hazırlanır, fakat son üst hamur katmanı yerine erişte konur ve kare şeklinde doğranır. Erişte ev ortamında hazırlanan buğday nişastasından veya pirinç unundan Şeki baklavası’nda olduğu gibi pişirilir.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Erişte baklavası

          Kategori: Azerbaycan Mutfağı

          Konuyu Baslatan: AyMaRaLCaN

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 798

    Sinemde yanar dağlar bahçeler bağlar yetim
    Sensizken canım ağlar bensizken memleketim
    Özüme bir kez dokun gör nasıl birisiyim
    Aşka aşıkken bile memleket delisiyim


Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş