Kusursuz hizmete göre” madalyası http://azerbaijans.com/uploads/qusursuzxidmetdhdd.jpg 1., 2. VE 3. Derece Kusursuz Hizmet Madalyalarinin Tasviri Kusursuz Hizmet dolayısıyla verilen madalya milli motiflerle süslü ince levha ve çapı 35 mm olan bronzdan yapılmış dairesel levhadan oluşur. Madalyanın ön tarafında kanatları açık kartal fonunda çapraz tüfekler ve çapa tasvir edilmiştir. Madalyanın üst kısmına milli motiflerin üzerinde hilal ve sekiz kollu yıldız, alt kısmına ise

Bu konu 925 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Kusursuz hizmete göre” madalyası 925 Reviews

    Konuyu değerlendir: Kusursuz hizmete göre” madalyası

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 925 kez incelendi.

  1. #1
    AyMaRaLCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    24.08.2008
    Mesajlar
    11.371
    Konular
    5172
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Tecrübe Puanı
    100
    @AyMaRaLCaN

    Standart Kusursuz hizmete göre” madalyası

    Kusursuz hizmete göre” madalyası



    1., 2. VE 3. Derece Kusursuz Hizmet Madalyalarinin Tasviri

    Kusursuz Hizmet dolayısıyla verilen madalya milli motiflerle süslü ince levha ve çapı 35 mm olan bronzdan yapılmış dairesel levhadan oluşur. Madalyanın ön tarafında kanatları açık kartal fonunda çapraz tüfekler ve çapa tasvir edilmiştir. Madalyanın üst kısmına milli motiflerin üzerinde hilal ve sekiz kollu yıldız, alt kısmına ise meşe yapraklarından çelenkler yerleştirilmiştir. Madalyanın 3. derecesi gümüş, 2. derecesi ve 1. derecesi altın sarısı renktedir. Hilal ve yıldız beyaz, tüfekler gümüş, çapa ise siyah renktedir.
    Arka yüzeyi pürüzsüz olup orta kısımlarında derecelerine göre yazılar bulunmaktadır: 1. derece madalyanın orta kısmında "20 yıllık kusursuz hizmet dolayısıyla", 2. Derece madalyada "15 yıllık kusursuz hizmet dolayısıyla", 3. derece madalyada ise"10 yıllık kusursuz hizmet dolayısıyla" sözleri yazılmıştır. Her üç madalyada milli motif işlemeler üzerinde hilal ile sekiz kollu yıldız bulunmaktadır. Çember boyunca yukarı kısımda "Azerbaycan Cumhuriyeti" (Azərbaycan Respublikası), aşağıda ise "Silahlı Kuvvetleri" (Silahlı Qüvvələri) sözleri kazınmıştır.
    Madalyayı kıyafetin yakasına takmak için 27 mm x 43 mm ebatlarında dikdörtgen hâre kurdele üzerindeki halka ve kopça kullanılır. Hâre kurdelenin zeytin renkli zemininde kenarlarından orta kısma doğru ardışık olarak Silahlı Kuvvetler türlerinin renklerini simgeleyen: 1 mm eninde zeytin yeşili ve beyaz, 3 mm eninde gök mavisi ve beyaz renkli dikey şeritler tasvir edilmiştir. Zeytin rengin ortasında madalyanın 1. derecesi için genişliği 1 mm olan altın renkli bir dikey şerit, 2. ve 3. dereceleri için genişliği 1 mm olan dereceye uyumlu iki ve üç şerit vardır. Madalyaya kıyafete takılmak için aynı hâre kurdeleyle kaplanmış 27 mm x 9 mm boyutlarında kalıp eklenmiştir.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Kusursuz hizmete göre” madalyası

          Kategori: Azerbaycan

          Konuyu Baslatan: AyMaRaLCaN

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 925

    Sinemde yanar dağlar bahçeler bağlar yetim
    Sensizken canım ağlar bensizken memleketim
    Özüme bir kez dokun gör nasıl birisiyim
    Aşka aşıkken bile memleket delisiyim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş