Güveçte Patlıcan Tava Malzemeler 6 adet kuzu kol parça 6 adet patlıcan 6 adet domates 4 adet yeşilbiber 2 adet kırmızıbiber çuşka 20 diş sarımsak

Bu konu 993 kez görüntülendi 1 yorum aldı ...
Güveçte Patlıcan Tava 993 Reviews

    Konuyu değerlendir: Güveçte Patlıcan Tava

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 993 kez incelendi.

  1. #1
    Adas76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31.07.08
    Mesajlar
    68
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    27
    Tecrübe Puanı
    414
    @Adas76

    Post Güveçte Patlıcan Tava

    Güveçte Patlıcan Tava

    Malzemeler

    6 adet kuzu kol parça
    6 adet patlıcan
    6 adet domates
    4 adet yeşilbiber
    2 adet kırmızıbiber çuşka
    20 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tuz, karabiber


    Yemeğin Tarifi

    Patlıcanları yıkayıp, çizgili biçimde soyun. Uzunlamasına dörde bölün. Kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda bekletin.

    Etleri yıkayıp, toprak güvece koyun. 3 adet domatesi etlerin üzerine doğrayın. 10 diş sarımsağı soyup, bütün olarak ekleyin.

    Patlıcanların yarısını, etlerin üzerine yerleştirin. Domateslerden bir sıra yapın. Yeşil ve kırmızıbiberlerin yarısını doğrayın. Üzerine kalan patlıcanları yerleştirin. Sırayla kalan sarımsakları, domatesi, biberleri ekleyin. Tuzu ve karabiberi katın.

    Güvecin üstünü, soyduğunuz patlıcan şeritlerini yan yana dizerek, kapatın. Su koymadan, 175 derecedeki fırında, 90 dakika pişirin. Patlıcan kabuklarını üzerinden alın. Güveci ters çevirerek, servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Güveçte Patlıcan Tava

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Adas76

          Cevaplar: 1

          Görüntüleme: 993


  2. #2
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.992
    Beğendikleri
    63
    Beğenileri
    385
    Tecrübe Puanı
    543
    @Vuslata Hasret

    Standart

    BAk bu damak zevkime uydu..ancak bizim nevşehir tavada içine kuyrukyağı muhakak konur..patlıcan konmaz..sarımsak bol olur ve yemelere doyamazsınız..panlıcan girdimiydi etin lezzeti değişiyor..gerçi bu patlıcan tava...paylaştığınız için teşekkuler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş