ABD ve İsrail saldırırsa Hürmüz'ü kapatırız 06.11.2008 http://img220.imageshack.us/img220/3187/fkdfkkkdd4d4dhx6.jpg İran, olası bir ABD ve İsrail saldırısında Hürmüz Boğazı'nı kapatacağını bir kez daha ilan etti. Dünya petrollerinin yüzde 40'ı buradan dünyaya taşınıyor. İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, "Umarız, ne Bara Körfezi, ne Hürmüz Boğazı ne de başka bir su yolunun kapatılmasına gerek kalmaz. Ancak saldırıya uğramamız halinde kapatma zorunlu hale

Bu konu 994 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
İran'dan açık tehdit 994 Reviews

    Konuyu değerlendir: İran'dan açık tehdit

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 994 kez incelendi.

  1. #1
    DoĞu
    DoĞu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart İran'dan açık tehdit

    ABD ve İsrail saldırırsa Hürmüz'ü kapatırız

    06.11.2008



    İran, olası bir ABD ve İsrail saldırısında Hürmüz Boğazı'nı kapatacağını bir kez daha ilan etti. Dünya petrollerinin yüzde 40'ı buradan dünyaya taşınıyor.

    İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, "Umarız, ne Bara Körfezi, ne Hürmüz Boğazı ne de başka bir su yolunun kapatılmasına gerek kalmaz. Ancak saldırıya uğramamız halinde kapatma zorunlu hale gelir" dedi.

    NATO Donanma Komutanı Oramiral Maurizio Gemignani, bir süre önce Kuveyt'i ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidini "hayal" olarak nitelemişti.

    Oramiral Gemignani'nin açıklamalarını değerlendiren Tuğgeneral Cezayiri, İran donanmasının kıyıya 300 kilometre mesafedeki tüm hedefleri vurabilecek güçte olduğunu ve zorunluluk halinde Hürmüz Boğazı'nı kaşla göz arasında kapatabileceklerini söyledi.

    Dünya petrollerinin yaklaşık yüzde 40'ı Hürmüz Boğazı'ndan naklediliyor.

    İran, ABD ve İsrail'in tehditlerini hayata geçirmesi halinde tüm imkanlarını kullanarak cevap vereceğini buna Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasının da dahil dolduğunu bildirmişti.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: İran'dan açık tehdit

          Kategori: Dünya'dan Güncel Haberler

          Konuyu Baslatan: DoĞu

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 994


Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş