Arkaradaslar simdiye kadar yapilmis En kapsamli Atatürk,Kurtulus ve cumhuriyet filmini uzun bir ugrastan sonra youtube.com isimli siteye yükledim.Alti saat süren film 55 bölümden olustu.Filmi izlemek icin youtube üzerinde TRT Belgeseli Atatürk Kurtulus ve Cumhuriyet olarak arayabilirsiniz.Daha sorunsuz bir ulasim icin Ersoycav1978 olarakda Filme ulasabilirsiniz. Film hakkinda kücük bir bilgi notu ulastiriyorum.Tesekkürler. Senaryosu Turgut Özakman'a ait olan ve yönetmen Ziya Öztan'ın

Bu konu 1193 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Bir TRT Belgeseli - Atatürk Kurtulus ve Cumhuriyet 1193 Reviews

    Konuyu değerlendir: Bir TRT Belgeseli - Atatürk Kurtulus ve Cumhuriyet

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1193 kez incelendi.

  1. #1
    Ersoy-Cav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    03.11.2008
    Mesajlar
    103
    Konular
    69
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    574
    @Ersoy-Cav

    Standart Bir TRT Belgeseli - Atatürk Kurtulus ve Cumhuriyet

    Arkaradaslar simdiye kadar yapilmis En kapsamli Atatürk,Kurtulus ve cumhuriyet filmini uzun bir ugrastan sonra youtube.com isimli siteye yükledim.Alti saat süren film 55 bölümden olustu.Filmi izlemek icin youtube üzerinde TRT Belgeseli Atatürk Kurtulus ve Cumhuriyet olarak arayabilirsiniz.Daha sorunsuz bir ulasim icin Ersoycav1978 olarakda Filme ulasabilirsiniz.
    Film hakkinda kücük bir bilgi notu ulastiriyorum.Tesekkürler.

    Senaryosu Turgut Özakman'a ait olan ve yönetmen Ziya Öztan'ın imzasını taşıyan filmde, Mustafa Kemal Paşa'yı Rutkay Aziz, İsmet Paşa'yı Savaş Dinçel, Atatürk'ün hayatında özel bir yeri olan Fikriye Hanım'ı Hülya Aksular, Atatürk'ün ayrıldığı eşi Latife Hanım'ı Dolunay Soysert, Mevhibe İnönü'yü Yeşim Alıç, Kurtuluş Savaşı'nda özel bir önemi olan Halide Edip Adıvar'ı Ayda Aksel, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı ise Macide Tanır canlandırdı.
    Müziklerini Muammer Sun'un hazırladığı filmin genel sanat yönetmenliğini ise Metin Deniz üstlendi.
    Filmin çekimlerine 5 ay süren hazırlık çalışmalarından sonra Ankara'da bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olan I. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 16 Mart 1998'de start verildi. II. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Çankaya Köşkü, Ankara Palas, Türkocağı, Dolmabahçe Sarayı ve Yıldız Sarayı'nın yanı sıra İzmir, Bursa, Yalova, Afyon, Eskişehir ile İsviçre'de Lozan kentindeki gerçek tarihi mekanlarda sürdürülen çekim çalışmaları için bugün mevcut olmayan çok sayıda mekan da dekor olarak gerçekleştirildi. Otomobil, kamyon ve ambulans olmak üzere 12 adet dönem aracı yeniden imal edildi.
    Türk sinemasının en büyük projelerinden biri olan Cumhuriyet filmi, yapım ekibi kadar oyuncuların da büyük bir heyecan ve özveri ile görev aldıkları bir film olma özelliğini taşıyor.
    Kurtuluş'tan sonra Cumhuriyet filminde de Mustafa Kemal'i canlandıran Rutkay Aziz filmle ilgili olarak şunları söylüyor: Cumhuriyet filminde Mustafa Kemal rolünü üstlenmiş olmaktan her zaman büyük onur ve mutluluk duyacağım.
    Cumhuriyet filminin çekimleri 6 Ağustos 1998 günü tamamlandı. Filmin prömiyeri ve galası Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'in de katılımıyla 26 Ekim 1998 tarihinde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.
    25 bin figüran kullanıldı
    Çekimler yaklaşık 100 ayrı mekanda gerçekleştirildi. Filmin temel oyuncu sayısı 300, yardımcı oyuncu sayısı ise 25.000...
    Dönem özellikleri titizlikle araştırılıp, başkişilerin kostümleri aynı kumaş ve çizgilerle, diğerleri ise dönemin ruhunu öne çıkaran bir tasarımla ve bütünüyle yeniden üretildi.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Bir TRT Belgeseli - Atatürk Kurtulus ve Cumhuriyet

          Kategori: Mustafa Kemal Atatürk

          Konuyu Baslatan: Ersoy-Cav

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1193


Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş