Kullanıcı Tag Listesi

ELMALı MUZLU TATLı MALZEMELER 5 adet ekşi elma 4 adet muz 1 adet vanilyalı puding Yarım kilo süt 1 kahve fincanı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 100 gram fıstık

Bu konu 1080 kez görüntülendi 2 yorum aldı ...
Asi Ruhum'dan tatlı muhabbetti.. 1080 Reviews

    Konuyu değerlendir: Asi Ruhum'dan tatlı muhabbetti..

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1080 kez incelendi.

  1. #1
    Mu®@T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31.07.08
    Yaş
    40
    Mesajlar
    783
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    32
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    410
    @Mu®@T

    Standart Asi Ruhum'dan tatlı muhabbetti..

    ELMALı MUZLU TATLı

    MALZEMELER
    5 adet ekşi elma
    4 adet muz
    1 adet vanilyalı puding
    Yarım kilo süt
    1 kahve fincanı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    100 gram fıstık

    HAZIRLANIŞI
    Vanilyalı puding yarım kilo süt ile pişirilir. Diğer tarafta yıkanıp ayıklanmış ve kabuğu soyulmuş elmalar kuşbaşı doğranır. Şeker de eklenerek pişirilir ve püre şekline getirilir. Ilınınca üzerine tarçın ilave edilir ve bir payreks kalıba dökülür. Soğuyan elmaların üzerine halka halka kesilmiş muz döşenir. Onun da üzerine ılınmış vanilyalı puding dökülür. Bir bıçak yardımıyla üzeri düzeltilir. Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş fıstık ilave edilir.

    ELMALı, ÜZÜMLÜ CEVIZLI KEK

    MALZEMELER
    3 yumurta
    3 orta boy elma
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
    1 çay kaşığı tarçın
    1 su bardağı toz şeker
    alabildiği kadar un ( 3 su bardağı kadar )
    kabartma tozu
    1 çay bardağı ceviz

    HAZIRLANIŞI
    Yumurta, yağ ve şeker iyice karıştırın. Çekirdeklerini ayıkladığınız kabuklarını soyduğunuz elmaları, ince ve ufak ufak doğrayarak üzüm ve cevizle birlikte karışıma ilave edin. Akışkan bir halde olacağı kadar un, kabartma tozu ve tarçını ilave edin, yağlanmış ve biraz un serpilmiş kek kalıbına dökülür. 165-170 derecede 45 dakika pişirilir. (Eğer üzüm ve ceviziniz yoksa üzülmeyin, onlar olmadan da kekinizi yapmanız mümkündür. Yalnız kekin kıvamını ayarlamanız gerekir, süt veya yoğurt kullanılmaması açısından büyük kolaylık sağlar.


    HURMALı PAY

    MALZEMELER
    125 gr. margarin
    1 adet yumurta sarısı
    1 çay fincanı esmer şeker
    Yarım çay fincanı dövülmüş ceviz
    15-16 adet hurma
    1 su bardağı un
    125 gr. krem peynir
    1-2 çorba kaşığı pudra şekeri

    HAZIRLANIŞI
    Hamur için eritip soğuttuğunuz margarin ile şekeri krema haline getirin. Yumurtayı ekleyip çırpın. Cevizi ve unu karıştırıp, elinizle yoğurun. Top haline getirip, streç filmle sarın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir kata üzerine çıkana kadar su koyup, bir taşım kaynatın. Hurmaları blendırdan geçirip, krema haline getirin. Krem peynir ile iyice karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsinizi alüminyum folyo ile döşeyin. Hamurun yarısını bu kaba alın. Üzerine hazırladığınız peynirli hurmalı karışımı aktarın. Diğer hamur parçasını da üzerine yayın. Sonra ısıtılmış fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpip, servis yapın.




    INCIRLI KEK


    MALZEMELER
    65 gr tereyağ
    2 su bardağı un
    3 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı sıcak su
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1.5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı kırılmış ceviz
    1 su bardağı doğranmış incir

    HAZIRLANIŞI
    İncir, ceviz, yağ ve tarçını, suyla bir taşım kaynatıp, soğutun. Üç adet yumurtayı şekerle çırpın, un ve kabartma tozu ilave edin. Bu karışımı, kaynatılıp soğutulmuş malzeıne ile karıştırın. Orta hararetli fırında pişirin.


    HAVUÇLU PASTA

    MALZEMELER
    1 kg havuç
    1 paket bisküvi
    yeterli miktarda ceviz içi
    1 su bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı hindistan cevizi.

    HAZIRLANIŞI
    Havuçlar temizlendikten sonra iri olarak rendelenir ve orta ateşte pişirilir. Piştikten sonra içine şeker ilave edilir ve suyu çekilinceye kadar pişirilir. İçine kırılmış bisküvi ve ceviz içi ilave edilir. Serin bir ortamda soğutulur ve küçük parçalara bölünerek toplar haline getirilir. Üzerine hindistan cevizi koyularak buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servis yapılır.





    ELMALı-ÇIKOLATALı KEK

    MALZEMELER
    3 adet yumurta
    çikolata rendesi
    1.5 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    1 çay kaşığı vanilya
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    2 adet elma, kuşbaşı doğranmış

    HAZIRLANIŞI
    Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın, diğer malzemeleri de katıp, tart kalıbına dökün. Piştikten sonra üzerine çikolata rendeleyin.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Asi Ruhum'dan tatlı muhabbetti..

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Mu®@T

          Cevaplar: 2

          Görüntüleme: 1080


  2. #2
    S€®C€

    Standart

    Kek tarifleri bolca olsun çok yaparim ben kek tşkler paylaşim için...

  3. #3
    Mu®@T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31.07.08
    Yaş
    40
    Mesajlar
    783
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    32
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    410
    @Mu®@T

    Standart diyetciler bakabilir..:)


    diyet begendi


    Malzemeler

    3 kabak
    2 patates
    1 demet dereotu (kıyılmış)
    5-6 yemek kaşığı katı yoğurt
    2 diş sarmısak (dövülmüş)
    1 su bardağı ceviz (ufalanmış)
    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Hazırlanışı

    Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika içinde ateşten indirin. Dilediğiniz kadar tatlandırıcı ekleyin. Yayvan bir cam kaba boşaltıp soğumaya bırakın. Tarçın veya mevsim meyvesi ile süsleyerek servis yapın.



    havuç diyeti ile ayda 4 kilo verin

    Havuç, sağlık ve güzellik için gerçek bir nimet. Cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken güzel bir bronzluk için de zemin hazırlıyor. Üstelik az kalori içeriyor. Havuç ağırlıkl bir diyetle hem güzellik, hem sağlık kazanın, aynı zamanda ayda 4-5 kilo verin.
    Havuç, her mevsimde kolay bulunabilen bir sebze. Çiğ ya da pişmiş olarak bazen tek başına, bazen de yemeklerde eşlikçi olarak yeniyor. Herkesin kolayca satın alabileceği en ekonomik sebzelerden biri. Diyet programlarının vazgeçilmezi. 100 gramında sadece 34 kalori bulunuyor. Yararları ise saymakla bitmiyor. Sağlığın, güzelliğin, özellikle de pürüzsüz ve ışıltılı bir bronzluğun en doğru adresi.





    Kaşarpeynirli krep dürüm

    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler:

    4 dilim taze kaşarpeyniriı
    5 yumurtaı
    1 kahve fincanı light sütı
    1 çorba kaşığı mısır unuı
    1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı
    2 soğanı
    2 tatlı kaşığı sıvıyağı
    4-5 dal maydanozı
    Tuz, karabiberı
    Süsleme için: 4-6 taze soğan sapıı
    Birkaç nane dalı
    Hazırlanışı:
    * Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin. Maydanozu kıyın. Soğanları soyup ince doğrayın. 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın.

    * Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın. Soğanı ilave edip karıştırın.

    * Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin. İki taraflı pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın. Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın. Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın.

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş