Kullanıcı Tag Listesi

MALZEMELER 2 su bardağı un, 2 su bardağı süt, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, 500 gr. ıspanak yaprağı, 2 adet soğan, Tuz, karabiber,

Bu konu 1142 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Ispanaklı Akıtma 1142 Reviews

    Konuyu değerlendir: Ispanaklı Akıtma

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1142 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.12.09
    Mesajlar
    22.194
    Konular
    11199
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    8
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Ispanaklı Akıtma

    MALZEMELER

    2 su bardağı un,
    2 su bardağı süt,
    2 adet yumurta,
    1 çay kaşığı tuz,
    1 çay bardağı sıvıyağ,
    500 gr. ıspanak yaprağı,
    2 adet soğan,
    Tuz, karabiber,
    300 gr. yoğurt,
    2 diş sarmısak.

    Hazırlanışı

    1- Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır.
    2- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır.
    3- Bir kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür. Her iki tarafı kızartılır.
    4- Ispanaklar doğranıp, yıkanır. Üzerinden kaynar su geçirilir.
    6- Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur.
    7- Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir.
    Tuz, karabiber eklenir.
    8- Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır.
    9- Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip,
    servis yapılır.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Ispanaklı Akıtma

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1142


Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş