Kullanıcı Tag Listesi

Yine Memleketimizin Meşhur yemeklerinden:) http://www.karsevi.com/includes/FCKeditor/upload/image/elma_dolmasi.jpgMalzemeleri : 1 kg. elma, biraz ceviz içi,

Bu konu 1031 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Kars Elma Dolması 1031 Reviews

    Konuyu değerlendir: Kars Elma Dolması

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1031 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.12.09
    Mesajlar
    22.194
    Konular
    11199
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    8
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni Kars Elma Dolması

    Yine Memleketimizin Meşhur yemeklerinden





    Malzemeleri :

    1 kg. elma, biraz ceviz içi,

    pudra şekeri,

    1 yemek kaşığı dolusu sarıyağ (tereyağı)

    1 su bardağı kadar su.





    Yapılışı :
    Elmalar boyuna, ortadan ikiye kesilerek ayrılır. Sebze dolmalarında olduğu gibi elmaların içleri iyice oyulur. Elmaların oyulan kısmına ezilmiş ceviz içi ve pudra şekerinden alabildiği kadar konur. Elma yarımları tekrar düz olacak şekilde yüz yüze konarak kapatılır. Bu şekilde hazırlanan elmalar ağzı küçük ve kapalı bir kaba sıra ile ve üst üste konur. Bunların üzerine bir kaşık yağ ve bir bardak su ilave edilip tencerenin kapağı iyice kapatılır. Tencere hafif ateş üzerine konup elmalar yumuşayıncaya kadar iyice pişirilir. Ancak su zamanından evvel az gelecek olursa biraz daha su ilave edilir. Pişirilen tencere ile birlikte sofraya konur. İsteğe göre sıcak veya soğuk servis yapılır.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Kars Elma Dolması

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1031


Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş