Kullanıcı Tag Listesi

http://www.gif-star.com/menschen/3d/gif-star-3d006.gif GÜNÜN MENÜSÜ http://www.sanalda1numara.net/resim/pict//282134044ac1019c8f0ea.gif MANTI http://www.illedeyemek.com/content_images/1405315577983.jpg

Bu konu 1316 kez görüntülendi 2 yorum aldı ...
GÜNÜN MENÜSÜ 1316 Reviews

    Konuyu değerlendir: GÜNÜN MENÜSÜ

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1316 kez incelendi.

  1. #1
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.12.09
    Mesajlar
    22.194
    Konular
    11199
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    8
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Yeni GÜNÜN MENÜSÜ



    GÜNÜN MENÜSÜ




    MANTI




    Malzemeler:

    *1/2 kg un
    *2 adet yumurta
    * tuz

    İç malzemesi :

    *250 gr kıyma
    * 1 adet soğan
    *tuz biber

    Hazırlanışı:

    * Yarım kilo unu iki adet yumurta ve biraz tuz ile birlikte, katı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. İki parçaya ayırıp, yufka şeklinde açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Bu parçalara fındık büyüklüğünde kıyma koyun, şekil verip, hamur parçalarını çok küçük olacak şekilde büzün. Hazırladığınız mantıyı bir tencerede, tuz katılmış kaynar suda bir taşım pişirip soğuk su ilave edin ve süzün. Üzerine salçalı sos ve sarmısaklı yoğurt ilave edip, servis yapın.



    FIRINDA TÜRLÜ





    Malzemeler:

    * 250 gr taze fasülye
    * 2 adet patlıcan
    * 1 adet patates
    * 250 gr dana kuşbaşı
    * 1 adet büyük domates
    * 6 adet köy biberi
    * 1 adet kabak
    * 1 tatlı kaşığı biber salçası
    * 2 tatlı kaşığı domates salçası
    * 1 adet kuru soğan
    * 2 diş sarımsak
    * tuz ve karabiber
    * 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Hazırlanışı:

    Tencereye doğradığınız kuru soğanı,zeytinyağını ve kuşbaşı etleri koyup beraber kavurun.Biber salçası ve domates salçasını ekleyin.Karabiber ve tuz serpin.Taze fasülyeyi ayıklayıp üzerine koyun ve biraz bu şekilde kavurun.Sarımsakların üzerine bıçakla basıp ezin ve tencereye koyun. Doğradığınız patates,kabak ve acısını tuzlu suda bekleterek aldırdığınız patlıcanları ilave edin.Üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Düdüklü tencerede altını kıstıktan sonra 20 dakika pişirin.Pişen türlüyü ister borcama ister güveç kabına koyup üzerine domatesin kabuğunu soyup dilimleyin,biberlerinde tohumlarını çıkarıp bölün yemeğin üzerine dizip 200 dereceli ısınmış fırında 15 dakika fırınlayın.



    ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI




    Malzemeler:

    * 2 su bardağı pilavlık (baldo) pirinç
    * 1 çay bardağı arpa şehriye
    * 2 yemek kaşığı tereyağı
    * 3 su bardağı kaynamış su
    * 1 tatlı kaşığı tuz



    Hazırlanışı:

    * Pirinci 3 kez suyunu değiştirmek suretiyle yıkayıp sıcak suda yarım saat ıslatın.
    * Tencereye arpa şehriyeleri koyup karıştırmak suretiyle pembemsi kavurun.
    * Ateşi söndürüp tencerenin biraz soğumasını bekleyin. Yoksa tereyağı hemen yanıp kararabilir.
    * Şehriyelere tereyağını ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın. Pirinçlerin suyunu süzüp tencereye ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Pirinçler parlak bir hal alana kadar kavurun.
    * Su ölçüsü bire bir buçuktur. Kaynamış suyu pirinçlere ilave edip tuzunu da koyduktan sonra orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    * Piştikten sonra tencerenin kapağı ile tencere arasına bir peçete veya kağıt havlu koyup pilavı demlenmeye bırakın. Yoksa tenceredeki buhar pilavların ıslanmasına neden olur.




    YEŞİL SALATA





    Malzemeler:

    * 1 adet atom marul
    * 6 adet kiraz domates
    * 1 adet sivri biber
    * 1/2 demet maydanoz
    * zeytinyağı
    * 1/2 limon suyu

    Hazırlanışı:

    Atom marulu yaprak yaprak yıkayıp ince ince kesin,Servis tabağının altına döşeyin.Maydanozları sirkeli suda bekletip yıkadıktan sonra marulların üzerine koyun. Biberin tohumlarını çıkarıp küçük küçük kesin maydanozların üzerine koyun. Domatesleri ikiye kesip zeytinyağı,limon suyu ve tuzu karıştırıp üzerine gezdirin.



    KAVUNLU & KARPUZLU JÖLE




    Malzemeler:

    * 300 gr kavun
    * 300 gr karpuz
    * 1 limon
    * 7 yaprak jelatin
    * 700 ml üzüm suyu (veya ice-tea)
    * 125 gr toz şeker
    * 100 gr kayısı marmelatı

    Hazırlanışı

    * Küçük bir dondurma kaşığı yardımıyla karpuz ve kavundan küçük küçük meyve topları şekillendirin veya karpuz ve kavunu küp küp doğrayın.
    * Yarım limonun suyunu iyice sıkıp meyvelerin üzerinde gezdirin.
    * Jelatini soğuk suda yumuşatın. Geriye kalan yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
    * Üzüm suyu, limon suyu, limon rendesi, toz şeker ve marmelatı şeker eriyene kadar sos tenceresinde ısıtın.
    * Bir süzgeçten geçirip jelatini bu sıcak şurupta eritin.
    * 6 bardağa paylaştırıp meyveleri ilave edin. 4 saat buzdolabında bekletin.





    AFİYET OLSUN...


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: GÜNÜN MENÜSÜ

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: ŞiMaL

          Cevaplar: 2

          Görüntüleme: 1316


  2. #2
    Azra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15.12.10
    Mesajlar
    89
    Konular
    49
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    362
    @Azra

    Standart

    Süper bir menü




    Gençliğine Güvenipte
    Vakit
    Çok Erken Derken
    Bir Bakmışsın
    Elveda
    Bile Diyememişsin Giderken

  3. #3
    ŞiMaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10.12.09
    Mesajlar
    22.194
    Konular
    11199
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    8
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    100
    @ŞiMaL

    Standart

    Teşekkür ederim

Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş