Kullanıcı Tag Listesi

Malzemeler: 4 kilo küçük dolmalık biber 5-6 baş sarmısak 2,5 litre üzüm sirkesi 1 su bardağı tuz yarım çay bardağı limon tozu yarım demet maydanoz 1 çay bardağı nohut (pişmemiş) Hazırlanışı: Dolmalık biberlerimizi iyice yıkayıp, bıçak yardımıyla bir ucuna batırark delelim.( içersine sirkenin geçmesini sağlamak için). Turşuyu kuracağımız bidonu iyice yıkayalım. Soyulmul sarmısaklardan bir avuç en alta atıp, nohut ve iyice yıkadığımız maydanozuda sarmısakların üzerine koyalım. Biberlerden

Bu konu 1143 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Dolmalık Biber Turşusu 1143 Reviews

    Konuyu değerlendir: Dolmalık Biber Turşusu

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1143 kez incelendi.

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.991
    Konular
    4272
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    2
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    628
    @Vuslata Hasret

    Standart Dolmalık Biber Turşusu


    Malzemeler:
    4 kilo küçük dolmalık biber
    5-6 baş sarmısak
    2,5 litre üzüm sirkesi
    1 su bardağı tuz
    yarım çay bardağı limon tozu
    yarım demet maydanoz
    1 çay bardağı nohut (pişmemiş)
    Hazırlanışı: Dolmalık biberlerimizi iyice yıkayıp, bıçak yardımıyla bir ucuna batırark delelim.( içersine sirkenin geçmesini sağlamak için). Turşuyu kuracağımız bidonu iyice yıkayalım. Soyulmul sarmısaklardan bir avuç en alta atıp, nohut ve iyice yıkadığımız maydanozuda sarmısakların üzerine koyalım. Biberlerden bidonun yarısına kadar doldurup üzerine tekrar sarmısak koyalım. Sonra tekrar biber en üste yine sarmısak koyalım. Sirkenin yarısını bir kaba alıp içerisine tuz ve limon tozunu koyup karıştıralım. Bu karışımı bidonun içerisne boşaltalım. Kalan sirkeyi de bidonun içerisindeki biberler yerleşip üstte boş kısımlar kalınca ara araüzerine ilave edelim. Turşu bidonumuzun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip bir kaç saat böyle bekletelim. Böylece hava boşluğu tekrar düz çevirdiğimizde yukarı çıkacaktır. Artan sirkeden de eksiği kapatmak için kullanalım. Bidonumuzun kapağını sıkıca kapatıp turşumuzun olgunlaşması için serin ve kuru bir yere kaldıralım. Yaklaşık 2 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır. Afiyet olsun.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Dolmalık Biber Turşusu

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1143

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş