180 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 20 dakika..4 kişilik Gerekli malzeme: 2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr) 3 çorba kaşığı patates nişastası 3 çorba kaşığı soğuk su Yarım paket kabartma tozu 1 limonun rendelenmiş kabuğu 4 çorba kaşığı light reçel

Bu konu 1114 kez görüntülendi 4 yorum aldı ...
Kirazlı Şeftalili Kek 1114 Reviews

    Konuyu değerlendir: Kirazlı Şeftalili Kek

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1114 kez incelendi.

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.992
    Beğendikleri
    63
    Beğenileri
    385
    Tecrübe Puanı
    522
    @Vuslata Hasret

    Standart Kirazlı Şeftalili Kek

    180 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 20 dakika..4 kişilik

    Gerekli malzeme:
    2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr)
    3 çorba kaşığı patates nişastası
    3 çorba kaşığı soğuk su

    Yarım paket kabartma tozu
    1 limonun rendelenmiş kabuğu
    4 çorba kaşığı light reçel
    3 şeftali o 10 kiraz

    Hazırlanışı
    Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları 3 kaşık soğuk suyla çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma azar azar yedirerek ilave edin. 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

    Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin. Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit büyüklükte oval parçalar kesin. Kek parçalarının üzerine reçel sürün. Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin. Yaprak motifli keklerin üzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın.

    alıntı


    Benzer Konular

    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Kirazlı Şeftalili Kek

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 4

          Görüntüleme: 1114

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

  2. #2
    Emine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    14.08.08
    Mesajlar
    20.697
    Beğendikleri
    9.674
    Beğenileri
    5.315
    Tecrübe Puanı
    100
    @Emine

    Standart

    ellerine saglik abemcan

  3. #3
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.992
    Beğendikleri
    63
    Beğenileri
    385
    Tecrübe Puanı
    522
    @Vuslata Hasret

    Standart

    bunlar sizin için gurbanım..

    ben teşekkür ederim
    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

  4. #4
    İstanbullu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    02.11.10
    Mesajlar
    495
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Tecrübe Puanı
    266
    @İstanbullu

    Standart

    Eminim ki çok güzeldir. Muhakkak yapmalıyım bu keki. Teşekkürler.

  5. #5
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.992
    Beğendikleri
    63
    Beğenileri
    385
    Tecrübe Puanı
    522
    @Vuslata Hasret

    Standart

    Alıntı İstanbullu Rumuzlu Üyeden Alıntı
    Eminim ki çok güzeldir. Muhakkak yapmalıyım bu keki. Teşekkürler.
    Şimdiden afiyet olsun..
    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş