Malzemeler: 1 adet levrek balığı 3 adet yufka 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 1 demet dereotu 4 adet kuru soğan 2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 yemek kaşığı sıvıyağı Tarif: • Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin. • Yufkaları üst üste koyup, önce 2′ye, sonra 4′e katlayın. • Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin. • Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına

Bu konu 644 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Balık Bohçası 644 Reviews

    Konuyu değerlendir: Balık Bohçası

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 644 kez incelendi.

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.992
    Beğendikleri
    63
    Beğenileri
    385
    Tecrübe Puanı
    522
    @Vuslata Hasret

    Standart Balık Bohçası

    Malzemeler:

    1 adet levrek balığı 3 adet yufka 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 1 demet dereotu 4 adet kuru soğan 2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 yemek kaşığı sıvıyağı

    Tarif:

    • Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin.
    • Yufkaları üst üste koyup, önce 2′ye, sonra 4′e katlayın.
    • Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin.
    • Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin.
    • Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin.
    • Balığı yıkayıp, tencereye koyun.
    • 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın.
    • Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın.
    • Küçük küçük doğrayıp, bekletin.
    • Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin.
    • Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın.
    • Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun.
    • Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin.
    • Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
    • Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün.
    • 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Balık Bohçası

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 644

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş