Sebzeli Pilav Malzemeler 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağ 1 adet patlıcan

Bu konu 405 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Sebzeli Pilav 405 Reviews

    Konuyu değerlendir: Sebzeli Pilav

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 405 kez incelendi.

  1. #1
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.992
    Beğendikleri
    63
    Beğenileri
    385
    Tecrübe Puanı
    522
    @Vuslata Hasret

    Standart Sebzeli Pilav

    Sebzeli Pilav

    Malzemeler

    2 su bardağı pirinç

    2 yemek kaşığı tereyağ

    1 adet patlıcan

    1 adet patates

    1 adet kabak

    1/2 çay bardağı bezelye

    2 adet yeşil biber

    1 adet kırmızı biber

    2 adet domates

    1/2 demet maydanoz

    1 çay bardağı sıvıyağ

    Tuz, karabiber

    Yeteri kadar su

    Sebzeli Pilav için:

    Sebzelerimizi küp küp doğrayalım. Sıvı yağda hepsini soteleyelim. Tereyağında pirincimizi kavuralım. Sıcak suyumuzu ekleyip pilavımızın suyunu çekip demlenmesine yakın sotelediğimiz sebzelerimizi ilave ederek pilav tenceremizin kapağını kapatarak ocağın altını çok kısalım. Ve demlenmeye bırakalım. Daha sonra ateşten indirelim. Tenceremizi hiç karıştırmadan hafif soğuyana kadar bir örtü ile saralım. Hafif soğuduğunda maydanozumuzu ekleyip tenceremizi karıştırarak Afiyetle yiyelim.



    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Sebzeli Pilav

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Vuslata Hasret

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 405

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş