http://www.nepisirsem.com/yemektarifi.png Malzemeler 1 adet kuzu budu 1 tatlı kasığı biberiye 1 adet soğan 1 kahve fincanı mısırözü yağı 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi 3 adet haşlanmış havuç Tuz, karabiber

Bu konu 6469 kez görüntülendi 24 yorum aldı ...
Ne Pişirsem (Günün Menüsü) 6469 Reviews

    Konuyu değerlendir: Ne Pişirsem (Günün Menüsü)

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 6469 kez incelendi.

  1. #1
    S€®C€
    S€®C€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Ne Pişirsem (Günün Menüsü)



    Malzemeler
    1 adet kuzu budu
    1 tatlı kasığı biberiye
    1 adet soğan
    1 kahve fincanı mısırözü yağı
    1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
    3 adet haşlanmış havuç
    Tuz, karabiber
    Bağlamak için: Pamuk ipliği
    Sosu için:
    1 kahve fincanı mısırözü yağı
    3 diş sarmısak
    1 çorba kasığı salça
    1 kahve fincanı sirke
    1 çay bardağı su
    Yeteri kadar tuz, karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.
    Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.
    Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Ne Pişirsem (Günün Menüsü)

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: S€®C€

          Cevaplar: 24

          Görüntüleme: 6469


  2. #2
    S€®C€
    S€®C€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Çok sevdiğim mantı:)


    MANTIIIIIII

    Malzemeler

    Hamuru için;
    1 su bardağı sıcak su
    2 yumurta
    tuz
    aldığı kadar un

    İçi için;
    300 gram kıyma
    1 soğan
    kimyon
    karabiber
    tuz

    Sosu için;
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    2 domates
    1 yemek kaşığı salça
    1 soğan
    1-2 yemek kaşığı tereyağı
    karabiber
    pulbiber
    kimyon
    tuz
    +
    yoğurt
    sarımsak

    Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine sıcak suyu koyup, yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Üzerine buzdolabı poşeti yada bir bez örterek en az 30 dk dinlenmeye bırakın.

    Bu arada içini hazırlayın: Kıymanın içerisine soğanı ince olarak rendeleyin. Kimyon, karabiber, tuz ekleyin.

    Bezelerin her birini bolca un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava yada merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Enine ve boyuna iki parmak kalınlığında kareler kesin. Bunların ortasına kıyma harcından fındık büyüklüğünde parçalar koyun ve kapatın. Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra mantıları bu suda haşlayın.

    Zeytinyağını bir tavaya dökün. Rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ekleyip iyice pişirin. Karabiber, pulbiber, kimyon, tuz ekleyin. Sosa tereyağı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

    İyice yumuşamış olan mantıları kevgir yardımıyla tabağa alın. Üzerine her yerine gelecek şekilde sarımsaklı yoğurt dökün. En üste domatesli sostan gezdirip kuru nane dökün.

  3. #3
    S€®C€
    S€®C€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Közlenmiş Karnıyarık

    Malzemeler
    4 Adet patlıcan
    2 Adet soğan
    3-4 Diş sarmısak
    2 Adet domates (süslemek için ayrıca 4 dilim domates)
    1 Adet sivribiber (süslemek için ayrıca 4 adet sivribiber)
    250 Gr yağsız kıyma
    2 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
    4 Çorba kaşığı sıvıyağ
    1 Su bardağı su
    Tuz ve karabiber

    Hazırlanışı
    4 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarmısak, sivribiber ve domatesleri hafifçe kavurun.
    Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
    Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alın.
    Patlıcanların ortasını bir bıçak yardımı ile uzunlamasına yarın.
    Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun.
    1 su bardağı su ilave edip üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin.
    Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 20 dakika pişirin.
    Sıcak olarak servis yapın.

  4. #4
    S€®C€
    S€®C€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Zeytinyağlı Pırasa Tarifi



    Malzemeler:

    yarım kg pırasa
    1 tane kuru soğan
    4 diş sarımsak
    1 yada 2 tane domates
    1 çay bardağı sıvıyağ (arzuya bağlı olarak zeytinyağıda kullanabilirsiniz,ben kullanmadım)
    3-4 tane kesme şeker
    2 tane havuç
    2 çay bardağı su
    1 küçük kahve fincanı pirinç

    Yapılışı:

    Öncelikle pırasaları ve havuçları yıkayıp temizleyerek ,pırasaları 2-3 cm uzunluğunda havuçları ince ince verev olarak kesin.Tencereye sırayla yemeklik doğranmış soğanları,kabukları soyulup küp küp kesilmiş domatesleri,kesme şekeri,minik doğranmış sarımsakları,havuç ve pırasaları koyun.(hepsini çiğden koyuyoruz)Tuzunu serpip sıvıyağıda üzerine gezdirin.Ocağınızın en küçük gözünde kısık ateşe koyun.Pırasalar suyunu salıp yumuşamaya başlayınca yıkanmış pirinci ve 2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.Karıştırmadan ,pirinçler yumuşayıp şişene kadar pişirin.Kapağı kapalı olarak soğutun.



    alıntıdır...

  5. #5
    Dygsuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    30.07.2008
    Mesajlar
    10.793
    Konular
    3263
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    3
    Tecrübe Puanı
    1051
    @Dygsuz

    Standart

    Asi bu kötülük bana yapılır mı ? . Mantının içine düşecektim

  6. #6
    S€®C€
    S€®C€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Üç Renkli Pasta ...:)



    Tam üç farklı lezzeti içinde barındırıyor Çikolatalı kek, böğürtlenli ve çikolata parçacıklı krema

    Malzemeler:
    KEK İÇİN
    6 yumurta, 100 gr tozşeker, 100 gr un 50 gr nişasta, 1 - 2 çorba kaşığı kakao
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu, tuz
    4 çorba kaşığı konyak
    İÇ MALZEME
    1 paket krema sertleştiricisi
    1 çorba kaşığı tozşeker
    50 gr çikolata rendesi, 400 gr krem şanti
    200 gr böğürtlen (dondurulmuş)
    SÜSLEME İÇİN
    75 gr bitter çikolata, 100 gr tozşeker
    20 gr kakao
    (Soğuma süresi: 2 saat)

    Nasıl Hazırlanır:
    1) Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın Böğürtlenleri oda sıcaklığında bekletin Yumurtaların akını ve sarısını ayırın Yumurta sarısı ve 75 gr tozşekeri çırpın Yumurta akını tuzla katılaşıncaya kadar çırpın Kalan şekeri de yavaş yavaş ekleyin Un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu yumurta sarısına ilave edin Yumurta akını da ekleyin

    2) Kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt yayın Hamuru kalıbın içine yerleştirin Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin Ardından soğumasını bekleyip yatay olarak ikiye bölün Konyak ile ıslatın

    3) Krem şentiyi krema sertleştiricisi ve tozşekerle çırpın Çikolata rendesini kremaya ekleyin Bir kek parçasının etrafına kelepçeli kalıbı geçirin Böğürtlenleri hamurun üzerine yayın Kremanın dörtte üçünü böğürtlenlerin üzerine sürün Kekin diğer yarısını kremanın üzerine kapatın 1 saat kadar buzdolabında bekletin

    4) Bu arada bitter çikolatayı kıyın Küçük bir tenecereye alıp tozşeker, 50 ml su ve kakao ile kısık ateşte şeker tamamıyla çözülene kadar eritin

    5) Pastayı servis tabağına alın Kalan kremayı kenarına sürün Çikolatalı sosu pastanın üzerine döküp 1 saat buzdolabında bekletin

  7. #7
    S€®C€
    S€®C€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart

    Alıntı Dygsuz Rumuzlu Üyeden Alıntı
    Asi bu kötülük bana yapılır mı ? . Mantının içine düşecektim
    Abla mantıyı sevgiğim kadar bişeyi sevmiyorumm inan

  8. #8
    Apancene - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    04.08.2008
    Mesajlar
    4.254
    Konular
    278
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    718
    @Apancene

    Standart

    Alıntı Asi Serce Rumuzlu Üyeden Alıntı
    Abla mantıyı sevgiğim kadar bişeyi sevmiyorumm inan
    eyi mantıyı sevmeyen varmı sormak lazım asi saat 12:26 bu gün heç yemek yememişdim gördükden sonra mahvoldum :eek:
    NE YARDAN, NE ÇAYDAN..!!
    Yeşil çay, siyah çay, Çay dünyanın gürültüsünü unutmak için içilir...



    [Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmanız Gerekmektedir. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

  9. #9
    S€®C€
    S€®C€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Taze gelin mantısı...



    Malzemeler:
    • 3 adet yufka,
    • 1/2 kg. yoğurt,
    • 2 adet soğan,
    • 250 gr. kıyma,
    • 1 çorba kaşığı pul biber,
    • 4?5 diş sarmısak,
    • Karabiber, tuz,
    • 1 yemek kaşığı kuru nane,
    • 1 kahve fincanı sıvı yağ+
    • 100 gr. tereyağı.

    Hazırlanışı:
    Yufkaları ortadan ikiye bölün. 100 gr. eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Kenarından başlayarak sıkıca rulo yapın. Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin. Birer parmak genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin. 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın. Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip, 10-15 dakika daha kavurun. Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin. Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın. Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın. Yoğurdu üzerine gezdirin. Tereyağı ve pul biberle hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın.

    Mantıyı çok seviyorsunuz ama yapması zor mu geliyor? Dondurulmuş yiyecek tüketmektense bu çok daha basit ve pratik mantıyı deneyin.

  10. #10
    S€®C€
    S€®C€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Standart Makarna Salatası



    Malzemeler:
    • 200 gr.kelebek makarna
    • 150 gr.iç bezelye
    • 100 gr.mısır (konserve)
    • 100gr.dana jambon
    • 150 gr.yağlı yoğurt
    • 1 adet havuç
    • 3 yemek kaşığı mayanoz
    • 3?4 yemek kaşığı ketçap
    • 5 yemek kaşığı portakal suyu
    • Kırmızı biber
    • Tuz

    Hazırlanışı:
    Önceden havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.

    Makarnaları havuç ve bezelyelerle birlikte tuzlu suda haşlayın. Hepsini beraber süzgeçe boşaltıp, süzün.

    Suyunu sözdüğünüz mısırı ilave edip karıştırın.Jambonu ilk önce şeritlere kesin, sonra küp şeklinde doğrayın ve süzgeçteki malzemeye katın.

    Yoğurdu mayonez, 3 yemek kaşığı ketçap, portakal suyu ile karıştırıp, tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın. Sosla diğer malzemeyi büyük bir kasede karıştırın ve 10 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.

    Sos olarak nar ekşisi, soya sosu ya da mayonezli yoğurt da deneyebilirsiniz. Yaz günlerinin hem hafif hem de tok tutan çok lezzetli yemeklerinden biridir.

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş