Kullanıcı Tag Listesi

Malzemeler 2 kg çengelköy salatık 1 Su bardağı üzüm sirkesi 10 diş sarmısak 5 adet Kereviz yaprağı alabildiği kadar su kaya tuzu Hazırlanışı Yıkanmış salatalıkları kavanoza yerleştirin.

Bu konu 951 kez görüntülendi 1 yorum aldı ...
Salatalık Turşusu 951 Reviews

    Konuyu değerlendir: Salatalık Turşusu

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 951 kez incelendi.

  1. #1
    bYMuH@mM£d76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    31.07.08
    Mesajlar
    1.271
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    57
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    432
    @bYMuH@mM£d76

    Standart Salatalık Turşusu

    Malzemeler
    2 kg çengelköy salatık
    1 Su bardağı üzüm sirkesi
    10 diş sarmısak
    5 adet Kereviz yaprağı
    alabildiği kadar su
    kaya tuzu

    Hazırlanışı
    Yıkanmış salatalıkları kavanoza yerleştirin.
    Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini, Tuzu ve alabildiği kadar Suyu iyice karıştırıp kavanozun içine boşaltın.
    Kereviz yapraklarını yerleştirip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

    NOT: Turşunun tuzunu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Uzun süre dayanmasını istiyorsanız tuzunu fazla koymanız gerekir. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Salatalık Turşusu

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: bYMuH@mM£d76

          Cevaplar: 1

          Görüntüleme: 951

    ßŶ ๓ยђค๓๓є๔

  2. #2
    Vuslata Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12.10.09
    Mesajlar
    8.991
    Beğendikleri
    63
    Beğenileri
    386
    Bahsedildi
    0 Mesaj
    Etiketlenmiş
    0 Konu
    Tecrübe Puanı
    572
    @Vuslata Hasret

    Standart

    SALATALIK (HIYAR) TURŞUSU

    MALZEMELER :

    Parantez içindekiler yaklaşık olarak benim kullandığım malzemeleri göstermektedir.
    Kabınızı dolduracak kadar salatalık (kornişon 2kg taze ve sert)
    Sivri biber (10-15 tane)
    Maydanoz (Yarım demet)
    Sarımsak (8-10 diş)
    Limon ( 1 adet )
    Sirke (üzüm sirkesi)
    Kalın tuz
    Su (mümkünse kaynak suyu)
    Dilerseniz Defne yaprağı ve dereotu

    YAPILIŞI :

    Malzemenin hazırlanışı ve turşu kabının doldurulması :
    Salatalıkları güzelce yıkayın içinde ezik ve çürük varsa ayırın. Uçlarından çok az miktarda keserek alın, böylelikle turşunun suyunun salatalıkların içine iyice işlemesine yardım etmiş olursunuz. 1 tane limonu enine daireler şeklinde keserek hazırlayın. Biberlerinizi, maydanozu ve diğer
    malzemelerinizi güzelce yıkayın. Bir miktar sarımsağı da soyarak azırlayın.
    Salatalıkları kavanozun içine mümkün olan en sık şekilde dizin. Bunu yaparken arada, bir iki tane sivri biberi, az miktarda maydanozu, defne yaprağını, dereotunu ve limon dilimleri ile sarımsakları (bir iki diş) da ara ara ekleyebilirsiniz. Hatta mümkünse 10-15 tane nohutu arada bir 2-3 tane adetle kavanozun içine atabilirsiniz.



    Ben henüz denemedim ancak, bazı tariflerde kabı doldurduktan sonra bir miktar toz şekerin de turşuya ilave edilmesini tavsiye ediyorlar. Dileyen deneyebilir.

    Salamuranın hazırlanışı
    Hıyar turşusu için % 10-12 oranında tuzlu salamura hazırlamak uygun olur. %10 tuzlu su, 1 litre suya 100gr tuz katılarak yapılabilir. Ya da suyun her 1 litresi için 6 yemek kaşığı silme tuz kullanılır. Eğer bu iki yöntem dışında bir tavsiye daha istiyorsanız o da tadma yöntemidir. Suya aşama aşama tuz katarak tadabilirsiniz. Tuzlu suyun son hali, turşunuzun olmasını istediğiniz tuzluluk ölçüsünden bir miktar daha fazla olmalıdır. Zira turşudaki sebzeler zamanla salamuradaki tuzu içine çekecek ve sudaki tuz miktarını düşürecektir. Turşunuz bekleme sürecindeyken dilerseniz ara ara tuzunu kontrol edebilir böylelikle az ise tuz ekleyebilirsiniz. Tuzlu suya % 10 oranında sirke ilave ederek salamura hazırlamasını bitirmiş olursunuz.

    Hazırladığınız salamurayı turşu kabına yavaş yavaş ekleyiniz. Burada dikkat edilecek nokta sebzelerin tamamen salamuranın içinde olmasıdır. Son olarak bir miktar maydanozu ve bir dilim limonu turşunun en üstüne koyarak kapağı kapatın.

    Turşunuzu olgunlaşması için beklemeye alabilirsiniz. Tahmini olarak 18-20 derecelik bir ortamda 4-5 hafta sonunda turşu yenilebilir duruma gelir. Turşunuzun yenir hale geldiğini salatalıkların renginin sarıya dönmesinden anlayabilirsiniz. Olmuş bir salatalık turşusu ikiye bölündüğünde salatalığın rengi dıştan içe aynı ve saydam görünüştedir. Turşu olgunlaştıktan sonra daha serin bir yerde saklanırsa daha uzun ömürlü olur. Bu arada turşunuz olgunlarşırken üzerinde beyaz, kalın bir zar (maya tabakası) oluşursa bunu temizleyiniz.

    Ezan Oldum Dinmedim.Bayrak Oldum İnmedim. Şehit Oldum Ölmedim.Adım Müslüman Soyadım Türk Benim

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş