Başbakan Erdoğan, Kafkaslarda barışın sağlanması için çözüm teklifini Gürcistan'a iletti 14.08.2008 14:30 Başbakan Erdoğan'ın Rusya'ya yaptığı ziyaretin ardından Tiflis'te Gürcü lider Saakaşvili ile biraraya geldi. Kaskaslar'da barışın sağlanması için Türkiye'nin ortak güvenlik ve işbirliği platformu önerisini anlatan Erdoğan ile Saakaşvili ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan şöyle konuştu : "Tiflis'te yaşanan çatışmaların, komşumuzda açtığı

Bu konu 1411 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Güvenlik ve işbirliği plarformu öneriyoruz 1411 Reviews

    Konuyu değerlendir: Güvenlik ve işbirliği plarformu öneriyoruz

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1411 kez incelendi.

  1. #1
    bYMuH@mM£d76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    31.07.2008
    Mesajlar
    1.238
    Konular
    584
    Beğendikleri
    0
    Beğenileri
    0
    Tecrübe Puanı
    617
    @bYMuH@mM£d76

    Standart Güvenlik ve işbirliği plarformu öneriyoruz

    Başbakan Erdoğan, Kafkaslarda barışın sağlanması için çözüm teklifini Gürcistan'a iletti

    14.08.2008 14:30
    Başbakan Erdoğan'ın Rusya'ya yaptığı ziyaretin ardından Tiflis'te Gürcü lider Saakaşvili ile biraraya geldi. Kaskaslar'da barışın sağlanması için Türkiye'nin ortak güvenlik ve işbirliği platformu önerisini anlatan Erdoğan ile Saakaşvili ortak basın toplantısı düzenledi.
    Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan şöyle konuştu : "Tiflis'te yaşanan çatışmaların, komşumuzda açtığı tahribatı paylaşmak için gelmiş bulunuyoruz. Dost ve komşu Gürcistan'da yaşananlar, halkımız tarafından da yakından takip ediliyor. Biz Türkiye olarak Gürcistan'ın bağımsızlığından, toprak bütünlüğünden yanayız. Gürcistan, Kafkasya'da strateşik öneme sahip bir ülke. Türkiye olarak çatışmaların sebep olduğu yaraların sarılmasında da destek vereceğiz. Kızılay ilk olarak Gürcistan'a yardım malzemelerini getirmiştir.
    Kafkasya'da güvenlik ve işbirliği platformu kurulması düşüncemi Saakaşvili'ye de ilettim. Bu konuyu Rusya Federasyonu'yla da paylaştım. Onlarda memnuniyetle karşıladılar.
    Önümüzdeki hafta Azerbaycan ziyaretim olacak. Orada da İlham Aliyev'le birlikte ortak projelerimizi nasıl koruyacağımızı konuşacağız.
    Yıkılan altyapı konusunda yardım talepleri oldu. Biz de Gori yıkılan evlerin ve hastanelerin yeniden inşaasında yardım sözü verdik."


    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Güvenlik ve işbirliği plarformu öneriyoruz

          Kategori: Türkiyeden Haberler

          Konuyu Baslatan: bYMuH@mM£d76

          Cevaplar: 0

          Görüntüleme: 1411

    ßŶ ๓ยђค๓๓є๔

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Giriş