Diyet Balıklı Pilav (pişirme süresi 40 dakika, porsiyon başına 385 kalori içerir) Tarifi Yapılışı Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin. Şarapta bekletilmiş balığın yarısını ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Şarabı ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Sıcak sebze suyunu azar azar ilave edin. Kalan balığı hafifçe yağlanmış bir tavada pişirin. Pilav hazır olunca parmesan, tuz ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp tabaklara

Bu konu 1414 kez görüntülendi 7 yorum aldı ...
Yemek Tarifleri 1414 Reviews

    Konuyu değerlendir: Yemek Tarifleri

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1414 kez incelendi.

  1. #1
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.08
    Mesajlar
    9.642
    Beğendikleri
    21.424
    Beğenileri
    3.811
    @Azeribalasi
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yemek Tarifleri

    Diyet Balıklı Pilav (pişirme süresi 40 dakika, porsiyon başına 385 kalori içerir) Tarifi



    Yapılışı

    Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin. Şarapta bekletilmiş balığın yarısını ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Şarabı ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Sıcak sebze suyunu azar azar ilave edin. Kalan balığı hafifçe yağlanmış bir tavada pişirin. Pilav hazır olunca parmesan, tuz ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp tabaklara bölüştürün ve ayrı pişirdiğiniz balık dilimleriyle üzerini süsleyin.



    Konu Bilgileri       Kaynak: www.azeribalasi.com

          Konu: Yemek Tarifleri

          Kategori: Yemek ve Tatlı Tarifleri

          Konuyu Baslatan: Azeribalasi

          Cevaplar: 7

          Görüntüleme: 1414


  2. #2
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.08
    Mesajlar
    9.642
    Beğendikleri
    21.424
    Beğenileri
    3.811
    @Azeribalasi
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    Badem Salatası - Rus Mutfağı Tarifi



    Yapılışı


    Bulguru 1 saat kaynamış sıcak suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün. Domates, maydanoz, yeşil soğan ve bademi ekleyin. Diğer tarafta yağ, limon suyu, tuz, biber ve naneyi karıştırın. Bulgurlu karışıma ekleyin. Buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.


  3. #3
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.08
    Mesajlar
    9.642
    Beğendikleri
    21.424
    Beğenileri
    3.811
    @Azeribalasi
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    Kiremitte Alabalık Tarifi



    Yapılışı

    Alabalıkları ayıklayıp yıkayınız. Suları süzüldükten sonra tuzlayınız. Temiz bir kiremit üzerine diziniz. Üzerine sızma zeytinyağı gezdiriniz. Orta ısıdaki fırında 18 - 22 dakika pişiriniz.


  4. #4
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.08
    Mesajlar
    9.642
    Beğendikleri
    21.424
    Beğenileri
    3.811
    @Azeribalasi
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    Kaburga Kebap Tarifi



    Yapılışı

    Filetolar dövülmemiş pirzola şeklinde hazırlanır. Soğanlar ince şekilde doğranır (ufak ufak) sarımsaklar dövülüp baharatlar ve salça ile karıştırılıp sıvı yağ ve limon suyu etle birlikte harman edilir, 4 saat dinlendirilir ve ızgarada kömür ateşinde pişirilir.


  5. #5
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.08
    Mesajlar
    9.642
    Beğendikleri
    21.424
    Beğenileri
    3.811
    @Azeribalasi
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    MUHLAMA Tarifi



    Yapılışı

    Bakır bir tavada tereyağı eritilir. Mısır unu konulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Tavaya ilik su ve peynir ilave edilir. Peynirin tuzuna göre tuzu ayarlanır. Hafif ateşte karıştırılarak yağını üzerine verinceye kadar pişirilir.
    Muhlama tel veren peynirle yapılabileceği gibi her türlü peynirle veya minci ile de yapılabilir. Peynir ve minci sade olarak da yağda pişirilebilir. (Buna pişirmek yerine ısıtmak demek daha doğru olur). Yağda sade olarak pişirilen peynire peynir muhlaması, yağda sade olarak pişirilen minciye de minci muhlaması denir.
    Hemşin yöresinde bir miktar kaymak alınarak tavaya konur, ateş üzerinde kaynatılır, içerisine yavaş yavaş mısır unu ilave edilir. Daha sonra bir miktarda ince ince doğranmış köy peyniri konmak suretiyle sıcak olarak servis yapılır. Bu muhlama şekline "kaymak muhlaması' denmektedir.


  6. #6
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.08
    Mesajlar
    9.642
    Beğendikleri
    21.424
    Beğenileri
    3.811
    @Azeribalasi
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    Etli Mısır Çorbası Tarifi


    Yapılışı

    1-Barbunya ve mısırı akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün
    süzüp bir tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin.

    2-Çorba kıvamında pişinceye kadar kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Tuz
    serpip karıştırın.

    3-Soğanları soyup kıyın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğan ve naneyi
    ekleyip kavurun.

    4-Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerine tereyağlı sosu
    gezdirin. Kekik serpip sıcak olarak servis yapın.


  7. #7
    Azeribalasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30.07.08
    Mesajlar
    9.642
    Beğendikleri
    21.424
    Beğenileri
    3.811
    @Azeribalasi
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart


    Mantar Mantısı Tarifi

    Yapılışı


    Temizlenip ayıklanan mantarlar kuşbaşından daha küçük boyutta doğranır. 60 gram tereyağıyla hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuz karıştırılır. Kavrulan mantar tabağa alınır, üzerine hazırlanan yoğurt dökülür. Kalan tereyağı kırmızı toz biberle kızartılıp, sıcak olarak mantar ve yoğurtlu tabağın üzerine dökülüp servise hazır hale getirilir.

  8. #8
    Alptunga76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.08.08
    Mesajlar
    206
    Beğendikleri
    5
    Beğenileri
    31
    @Alptunga76
    Tecrübe Puanı
    375

    Standart

    Abla saol cok guzel

Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajinizi Degistirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook Baglan Giriş