![]() |
|
|||||||
| Ana Sayfa | Radyo Azeribalası | Kayıt ol | Gazetler | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
|
Baba (Elvanlı Kuşların)
Elvanlı kuşların bir bak haline Bizi saltanattan salıptır baba Dost görse bu günde yazıklar bizi Düşmanlar şad olup gülüptür baba Elinkiler talka vurer havada Bizimkiler kuruyuftu yuvada Bilmem kar gış mıydı yoksa beddua Ettiğin karşına geliptir baba Ant içerdin sarı kazın başına Gel şimdi seyredek cemdeğine leşine Kırk ördeği bir duvarın başına Felek gazap ile vuruptur baba Hasta yattım peçelerden kırmadın Tamahkarlık ettin hayır görmedin Yüz ferikten bir zekat vermedin O borçta boynunda kalıptır baba Kuşların leşini yığıf saklıyak Her yada düşende gidip yokluyak Üreğin çok yanar otur ağlayak Oğlunda hulüsün bitirdi baba Sefil Şenlik kim çakar nazın Baban kazma atıf kırıftı sazın Bir topal ördeğin bir yoluk kazın Oda maya için kalıptır baba
|
|
|
#2 |
|
|
Ehl-i İslam Olan
Ehl-i islam olan işitsin bilsin Can sağ iken yurt vermeniz düşmana İsterse Uruset ne ki var gelsin Can sağ iken yurt vermeniz düşmana Gurşanın gılıcı geyinin donu Gavga bulutları sardı her yanı Doğdu goç yiğidin şan alma günü Can sağ iken yurt vermeniz düşmana Asker olan bölük bölük bölünür Sandınız mı Gars galası alınır Boz atlar üstünde gılıç çalınır Can sağ iken yurt vermeniz düşmana Gavga günü namert sapa yer arar Er olan göğsünü düşmana gerer Cemi ervah bizden meydana girer Can sağ iken yurt vermeniz düşmana Hele Alosman'ın görmemiş zorun Din gayreti olan tedarik görün Alt tepip baş kesin Kazak'ı kırın Can sağ iken yurt vermeniz düşmana Şenlik ne durursuz atlara minin Sıyra gılıç düşman üstüne dönün Artacaktır şanı bu Alosman'ın Can sağ iken yurt vermeniz düşmana
|
|
|
#3 |
|
|
Düşmüşüm Gam Deryasına
Düşmüşüm gam deryasına ummanda yüzen benim Rüyada çark-ı alemi devredip gezen benim Dersim aldım pünhandan ayana çıkmaz sırrım Ehl-i marifet hoş nasihat cevahir lisan benim Semada mahlukat gördüm nezmider nur danesi Çıkmaz arşa inmez hakka müğelladır binası Yigirmi dört sahat bin dört yüz kırktır manası Birinde bin kerre hakka şükreder insan benim Ne layık ki beni deyip arzulayıp gelesin Divan-ı alem içinde imtihana salasın Deseler ki Sefil Şenlik sen bir azim kalasın Rütbem arşa direk olsa hak ile yeksan benim
|
|
|
#4 |
|
|
Giderem (Mevlayı Seversen)
Mevlayı seversen konuk et beni Bu gece eğlenir yatar giderem Gözden ırak olup gönülden cüda Derbeder olurum iter giderem Çıra yakıp yanımızda oturma Burda olan sözü köye götürme Bir parça ekmekle su da getirme Niyet edip oruç tutar giderem Sabahtan kalkan da han pulu iste Eğer vermez isem sen beni kısta Atı koy mezada müşteri seste Değere değmeze satar giderem Mevlayı seversen tan etme bize Hak kulun ayıbın vurmadı yüze Bu yıl tahsirliydim göründüm göze Bıldır yağan kardan beter giderem Çıldırlı Şenlikim aşk hevesinde Üryan gönlüm gezer abdal postunda Kahve ocağında peyke üstünde Yorgansız döşeksiz yatar giderem
|
|
|
#5 |
|
|
Gönül (Çok Çalıştım Yetemedim)
Çok çalıştım yetemedim sırrına Günde nice türlü hal olur gönül Gah ders ahr ilmi Eyüp sabrından Gah da cengi kalma kal olur gönül Gah dem hakir gezer gah dem yeksanı Gah dem olur her hayalden usanı Gah dem söyler dili ümran lisanı Gah dem ağzı bağlı mal olur gönül Gah dem nöker olur gah dem de paşa Gah iner ayağa gah kalkar başa Gah dem olur döner teprenmez taşa Gah dem esip geçen yel olur gönül Gah dem mayınlanır gah dem bulanır Gah dem abat olur gah dem talanır Gah dem mahzunlanır sefil dolanır Gah dem Urustem-i Zal olur gönül Gah Şenlik'i atar gam deryasına Gah dem sıhhat verir sır kafesine Gah dem olur girer gam libasına Gah dem cilvelenip al olur gönül
|
|
|
#6 |
|
|
Güvenme Dünyada Devlete Vara"
Güvenme dünyada devlete vara Fani dünya bir insana kalmadı Sedd-i İskender'e Rüstem-i Zal'a Ali gibi aç aslana kalmadı Bu dünyada adaleti var idi Deryada semekten haraç alırdı Cümle kuşlar divanına dururdu Davut oğlu Süleyman'a kalmadı Sefil Şenlik düştü bir ah u zara İtibar eylemem devlete vara Süzülür bedenden çekilir sure Cesette mülk bulan cana kalmadı
|
|
|
#7 |
|
|
Hulusi Gabilden Bilsen Fikrimi
Hulusi gabilden bilsen fikrimi Men Allah'tan Al'osmanı isterem Merhamet sahibi ol rahmi gani Nesli mürsel hökmü hanı isterem Süleyman mülkünde bergarar duran Muhammet vekili makamı nuran Hıfsının ezberi ayeti Kur'an Selavatl o Sulfanım isterem Al'osman şahım var şahlar serveri Dilinde salavat zikri ezberi Kaftan kafa zirü zeminden beri Hükmetmağa bir tek onu isterem Emri Hak yedinden çekilip kalem Var imiş ettiğim yetişti belam Mülkünde saltanat hükmünde alem Divanında Şevket Şam isterem Gam günlü Şenlik'in gönlünün şadı Çıkmaz hatırımdan Al'osman adı Gidipti dünyanın lezzeti tadı Mahşer günü bir mekanı isterem
|
|
|
#8 |
|
|
İçip Aşkın Badesini
İçip aşkın badesini vücud-i nar olmuşam Divane derviş misali feryad-i zar olmuşam Perişan bülbül kan ağlar ah u nalemden menim Dil hasta gönül şikeste hem tarumar olmuşam Bin yıl ömür verdi Adem'i saldı aha Yedi yüz elli Şit yaşadı dokuz yüz elli Nuh'a Erenleri hak edeni fani kılar mı raha Düşüp de dünya şerrine kara efkar olmuşam Şenlik'im hizmet etmedim daim bir tarikata Uyup iblis yığvasına çok ettim cürm ü hata Şefaat ya resulullah muhtacım marifete İsyanın hadden aşıptır çok günahkar olmuşam
|
|
|
#9 |
|
|
Kartal (Ne Bakarsın)
Ne bakarsın melul melul yüzüme Yüreğime koydun veremi kartal Kanat çaldın pervaz ettin uçmağa Zalim gülle kesti aranı kartal Zehmin ağır yapın aslan yapısı Gören kuşlar seni titrer hepisi Öldürürdün ele geçen hapisi Atardın karanlık yere mi kartal Yüksek yüksek yığınlara çıkardın Uzak uzak menzillere bakardın Yüz sıçanı bir deliğe sokardın Keserdin ağzını hara mı kartal Sarıdır gözlerin yekedir başın Çaynaklıdır pençen keskindir dişin İnsafsız zulümkar zabit yoldaşın Öldürmektir seni meramı kartal Sefil Şenlik zulüm eyledi sana Çalardın çırpardın batardın kana Derdin hadden aştı gelmez hesaba Lokman Hekim sarmaz yaranı kartal
|
|
|
#10 |
|
|
Ne Fayda (Bir Kulda Olmazsa)"
Bir kulda olmazsa talih yığval zar Milletine kurban olsa ne fayda Gece gündüz gözden dökse kanlı yaş O ki kıymeti yok ölse ne fayda İnsanlıktan yoktur bende bir nişan Zayıftır idrakim aklım perişan Akılsız akraba güldürür düşman Böyle adam yurtta kalsa ne fayda İzhar etme sırrın içerlerden yan Sev seni seveni yolunda ver can Emsalsiz bir bağı becerse bağman Gül bitmeden bülbül gelse ne fayda Dertli Şenlik sırrın etme aşikar Her muhibbi dosta ver bir yadigar Cem etsem derdimi dağları tartar Ben dertliyim alem gülse ne fayda
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| asiklar, azeri asik.mahni sözleri, azeri asiklar-ozanlar |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|